ERA DHE NATA - Dezdemona Marku

Dezdemona Marku

Era dhe nata e ftohtë
përkedhelin flokët e mi të gjatë
dhe lëkurën time të brishtë
po prap ndihem e vetme
era dhe nata
nuk ma ngrohin shpirtin tim
të vetmuar.

Te gjithë ato që dua me braktisin
më kthejnë krahët
dhe unë
i shikoj e lodhur
e trishtuar
me shpirtin tim të vrarë.

Era dhe nata
po ma shtojnë më shumë
vetminë
ahhh
ah, kjo vetmi
që po me vret dalëngadalë.

Dua,
jepem ,
dashuroj ,
por ato që dua
më braktisën
për
njimijtën
herë.


PREMIO INTERNAZIONALE
“CENTRO GIOVANI E POESIA - TRIUGGIO”
– Premio “Poesia dei Popoli” a
DEZDEMONA MARKU di Tirana (Albania)

VENTO E NOTTE

Vento e fredda notte
accarezzano i miei lunghi capelli
e la pelle fragile…
Di nuovo mi sento sola,
vento e notte
non scaldano l’anima.
Sola.
Vento e notte
aumentano
questa solitudine
che lenta mi uccide.
Volontà
Resa
Amore…
Ma chi amo
m’ha abbandonato
per
la
millesima
volta.
Vento e notte
sola…Google+ Followers