Loading...
item-thumbnail

MENDIMI I PLATONIT DHE ARISTOTELIT PÊR FORMAT LETRARE

Albert Mustafa Student i studimeve postdiplomike  Master, Letërsi shqipe Platoni (427-347...

item-thumbnail

Babai i prozës postmoderne amerikane

DONALD BARTHELME (1931-1989) “Arti nuk është i vështirë, sepse dëshiron të jetë i vështirë, por se...

item-thumbnail

“Masakrat e andartëve grekë në Këlcyrë e Hormovë në 1913-n”

Kopertina e librit botuar për herë të parë në vitin 1917, në Masaçusets në SHBA. Botohet pas ...

item-thumbnail

VARREZA DETARE

Nga Pol Valery I.  Kjo çati e qetë, nën çapa pëllumbash,  Pishave rregëtin, varreve...

item-thumbnail

Thënie nga Sebastian Faulks

Sebastian Faulks Njerëzit nuk e shpjegojnë dot tamam se çfarë mendojnë...

item-thumbnail

Piktori që shet tek rruga pedonale: Shqiptarët më shumë pëlqejnë portretet

Nga Anduela Gojka Intervistë me piktorin realist-impresionist Endriol Vasili Për të realizu...

item-thumbnail

Hasan Tahsini dhe gjuha shqipe

Hasan Tahsini ka qenë ndër nacionalistët e parë shqiptarë që krijuan një komitetpër shkrimin e shqip...

Home archive

Arkivi

Më të lexuarat